The shape and volume of the building is based on the urban masterplan of MVRDV architects in Rotterdam.

The russian client Boris Gourtovoi asked for a number of design criteria.
Flexibel as possible  –  Sustainable as possible  –  Low investment as possible.
The design of the four levels offers 16 possibilities for living and working by combining all levels. Each level has access towards an exterior terrace. The construction was made of  prefabricated timber walls and wooden slabs without glue. Ventilated fibre cement siding were chosen for the facade. To reduce consumption of energy solar panels are installed on the roof, led lighting  and a low energy recovery ventilation heating system are used.

De envelop van het gebouw is gebaseerd op de stedenbouwkundig masterplan van  MVRDV architecten uit Rotterdam.

De Russische opdrachtgever Boris Gourtovoi vroeg om een aantal bijzondere ontwerp criteria
flexibel als mogelijk  –  duurzaam als mogelijk  –  lage investeringskosten.  Alle vier bouwlagen zijn flexibel met elkaar te combineren, zodat er mogelijk 16 woon,- en werkruimtes ontstaan. Aanvullend heeft elke woonlaag toegang tot een buitenruimte. De bouwconstructie bestaat met name uit dragende hoogwaardig geïsoleerde HSB wanden en massieve houten vloerplaten zonder lijm op een stalen constructie. Geventileerde vezel cement platen als gevelbeplating beschermen de wanden. Om het energieverbruik te reduceren zijn zonne-panelen op het dak en een tweede zwakstroom net geïnstalleerd. Gebalanceerde  ventilatie,- en verwarmingsunits zorgen voor een aangenaam binnenklimaat .

 

ab

 

leiden boek copy

b

c

d

f

 

i

j

 

 

m

n

o